Mi az az Europass CV, és hogyan készítsünk ilyet?

Az Europass CV egy 1998-ban szervezett európai fórum eredményeképpen jött létre, aminek témája a munkát keresők képesítésének átláthatósága volt. Az Europass nemzetközi szinten elismert, különös tekintettel Európára. Az Europass CV célja a jelentkezők által megadott információk összehangolása. Ezért minden Europass CV-nek ugyanolyan a vizuális megjelenítése, a formátuma és a struktúrája, megkönnyítve a jelentkezések összehasonlítását. 27 nyelven elérhető, és elsősorban azok számára lehet hasznos, akik Európában szeretnének állást találni, de nem tudják, hogyan szerkesszék meg az önéletrajzukat. Egy Europass CV-vel biztosra mész, mert tudhatod, hogy az önéletrajzod prezentációja helyes lesz.

Europass CV minta

Szeretnéd elkezdeni megalkotni az európai önéletrajzod? Semmi gond, készítettünk egy Europass önéletrajzmintát, amit letölthetsz és használhatsz. Csak a változtatható mezőket kell kitöltened. Ezt követően megtalálható a link, ahová feltöltheted a CV-t.

europass önéletrajz

Source; Europa.eu

Töltsd le az Europass önéletrajzmintát (Angol)

Töltsd le az Europass önéletrajzmintát (Magyan)

Hogyan épül fel az Europass CV?

Egy gyors áttekintésből láthatod, hogy egy Europass CV nem sokban különbözik egy hagyományos önéletrajztól. Például egy Europass CV a következő, megszokott pontokból áll:

  • Személyes adatok
  • Kívánt pozíció
  • Szakmai tapasztalat
  • Képzés
  • Személyes készségek

Az Europass CV előnyei és hátrányai

Aszerint, hogy hol akarsz dolgozni, az Europass CV-nek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Fontos ezeket ismerni, hogy tudatosan dönthess arról, megfelel-e ez a fajta önéletrajz a szituációnak.

Az Europass CV legfontosabb előnyei a következők:

  • Nemzetközi szinten elismert. Ez azt jelenti, hogy a munkaerőszervezők és cégek azonnal felismerik a szerkezetét, a formátumát és az elrendezését az önéletrajzodnak. Egyedi és átlátható szerkezetének köszönhetően lehetővé teszi a munkaerő-toborzók számára, hogy kizárólag arra összpontosítsanak, ami lényeges, vagyis az önéletrajzod tartalmára.
  • Rövid, tárgyilagos és hatékony prezentációját teszi lehetővé a képességeidnek, képzettségednek és kompetenciáidnak.
  • Tökéletesen alkalmas bárki számára, aki Európában jelentkezik állásra.

Az Europass CV legfontosabb hátrányai a következők:

  • Nem veszi fel a versenyt az önéletrajz egy eredeti prezentációjával
  • Nem használható minden területen és szektorban
  • Csak egy standard mintája létezik
  • Személytelennek tűnhet
  •  Nehezen módosítható az időrendi sorrend, így kevésbé flexibilis

Néhány alternatíva

Ahogy az már kiderülhetett, az eredetiség nem az Europass CV erőssége. Szeretnéd megkülönböztetni magad és kitűnni az eredetiségeddel? Lehet, hogy olyan pozícióra vágysz, aminek a megszerzésében az újszerűség fontos szerepet játszik, és meg kell mutatnod a tehetséged és kreativitásod az önéletrajzodban. Hogyan lehetséges ez? Sajnos az Europass CV-vel ez nem lehetséges. Használhatod azonban ezeket az alternatív önéletrajzmintákat, amiket készítettünk a számodra, mint például:

Az Europass készségútlevél

Az emberek többsége az Europass-t az Europass CV révén ismeri. Azonban az Europass jóval több, mint egy önéletrajz. Az Europass különféle dokumentumokból áll, amelyek összességét Europass készségútlevélnek hívjuk. Az önéletrajzon kívül a készségútlevél a következő dokumentumokból áll:

  • Nyelvi útlevél
  • Europass mobilitási igazolvány
  • Oklevélmelléklet
  • Bizonyítványkiegészítés

Nyelvi útlevél

Az Europass nyelvi útlevéllel leírást adhatsz a nyelvi kompetenciáidról nemzetközi szabvány alapján. Ehhez csatolhatod továbbá az összes bizonyítványod és diplomád, amit az adott nyelven szereztél. Minden egyes nyelvismeretet a Közös Európai Referenciakeret néven ismert európai klasszifikáció szerint kell jelezni.

Europass mobilitási igazolvány

Az Europass mobilitási igazolványban részletesen leírhatod az ismereteket, kompetenciákat, szakmai tapasztalatokat, gyakornoki pozíciókat, önkéntes tevékenységeket és egyetemi tanulmányokat, amelyeket folytattál vagy megszereztél külföldön. Az Europass mobilitási igazolványt mindenki használhatja, kortól vagy képzettségi fokozattól függetlenül. A dokumentumban fontos helyesen megadni a szervezet, cég vagy iskola nevét.

Oklevélmelléklet

Ez a dokumentum azokat az ismereteidet és képességeidet írja le, amelyeket felsőfokú oktatási intézményben szereztél. Az oklevélmelléklettel megkönnyíted a nemzetközi munkaerőtoborzók számára a diplomák és egyéb bizonyítványok értelmezését, amelyeket szereztél.

Bizonyítványkiegészítés

A bizonyítványkiegészítés hasonló az oklevélmelléklethez. Segít a munkerőtoborzóknak a diplomáid és bizonyítványaid értelmezésében. Az egyetlen különbség ezek között a dokumentumok között az, hogy a bizonyítványkiegészítés kifejezetten a professzionális képzést célozza. Akkor kérheted ki ezt a bizonyítványt, ha lediplomáztál.

Kapcsolódó cikkek

Több mint 112 872 felhasználó készítette már el önéletrajzát

Az önéletrajz készítővel gyorsan és egyszerűen létrehozhat egy egyedi és professzionális önéletrajzot 15 percen alatt.

Készítse el önéletrajzát

Növelje az állásszerzés esélyét azzal, hogy professzionálisan megtervezett önéletrajzsablonjainkkal és kiegészítő színvilágunkkal készíti el önéletrajzát.